Yhteenveto

Parin viikon toipumisen ja huilaamisen jälkeen lienee aika reissun yhteenvedolle.

Kotimatka

Kotimatka sujui ongelmitta ja palvelut lentokentillä sujuivat hyvin. Meillä oli jopa Sydney – Singapore välillä korotettu matkustusluokka ja saatiin samppakaljat yms tarjoilut. Lisäksi jalkatilaa oli tietysti vähän enemmän.

AutoMatka

GPS:n mukaan matkaa taivallettiin 5118 km, mutta se ei ollutkaan mukana kaikilla etapeilla. Toisen auton matkamittariin kertyi 5418 kilometriä. Valokuvia otin n. 3600.

Reitti

Ajetut reitit oheisissa kuvissa. Paksummalla sinisellä on merkitty ne mitä ei GPS mitannut.

Ääripäät

Oheisessa kuvassa matkan ”ääripäät” ja selostus alla.

Pohjoisin (P)

GPS:n mukaan pohjoisin paikka oli Coromandelin niemimaalla:

Eka päivän autoreissulla olleet kävivät kuitenkin hiukan pohjoisemmassa eli jossain Pakirin länsipuolelle Pakiri Roadilla löytyy heidän pohjoisin piste.

Läntisin (L)

Eteläsaarella Te Anaun alapuolella Manapourissa käytiin läntisimmässä pisteessä. Sinne näkyi mm. Mt. Titiroa vuori (1715 m):

Itäisin (I)

Alussa tehdyn reittimuutoksen vuoksi Uuden Seelannin itäisimmässä pistessä ei käyty, joten itäisin paikka oli Wairoa:

Eteläisin (E)

Eteläisin paikka olikin sitten eteläisen saaren eteläisin piste Slope Point:

Korkein GPS (K)

GPS:n mukaan korkeimmalla käytiin lähellä Queenstownia. Paikka mainostikin itseään korkeimmaksi (1076m) päällystetyn tien paikaksi:

Korkein (K1)

todellisuudessa korkein paikka, jossa käytiin, oli Tongariron kansallispuistossa oleva Turoa-hiihtokeskus. Se sijaitsee Mt Ruapehulla ja parkkipaikka on n. 1,6 km korkeudessa. Viikko käyntimme jälkeen n. 15 km päässä oleva Tongariro tulivuori pölläytti paineitaan ulos. Sama vuori oli elokuussa purkautunut ensimmäisen kerran yli sataan vuoteen.

KEA! KEA! KEA! KEA!
Me zoomattiin hiljaa, ja reissulla kamerat soi. (edelleeen Juicea lainaten).