Valas

Keskiviikko 28.11.

Reitti: Timaru – Kaikoura – Goose Bay

Aamulla ruvettiin selvittämään valasreissun mahdollisuutta. Alunperin ajateltiin, että torstaiaamulla voisi olla aikaa vielä Kaikourassa käydä valaita katsomassa. Soitettiin valasfirmaan ja he sanoivat, että torstaiksi on luvattu kovempaa tuulta, joten onnistuminen on epävarmaa. Tänään kyllä olisi aurinkoista. Eli päätettiin sitten painella Kaikouraan (n. 380 km) valaita katsomaan. Matkan varrella tuuli koveni ja oli vähän epävarmaa onnistuuko valasretki. Tämän vuoksi vähän Christchurchin jälkeen toinen autollinen lähti takaisin ja uudelleen järjestäynyt autollinen jatkoi matkaa.

Kaikourassa oli maisemat ennallaan. Vielä tuntia ennen retken alkua oli vähän epävarmaa onnistuuko vai ei. Ilmoittauduttiin kuitenkin mukaan ja 15:30 varmistui, että retki tehdään vaikkakin varoiteltiin kovasta kelistä.

Olihan meri hiukan kuoppainen, mutta on sitä joskus oltu kuoppaisemmallakin matkalla. Ja se kannatti sillä valas nähtiin ja sen lisäksi lintuja.

Eli päivän kuvia: