2. päivä (Nampo – Sincho – Kaesong)

2. päivä aloitettiinkin ajoissa eli jo ennen kahdeksaa liikkeelle. Nampon pato oli ylitettävä ennen kymmentä, koska niitä aikoja siellä avattaisiin portit laivoille.

Ajoimme siis ensin Nampon lähellä sijaitsevalle Länsimeren padolle (Nampho Dam or West Sea Dam). Pato on rakennettu 1981-1986 Taedong-joen suistolle säätelemään vuorovesivaihtelua (korkeimmillaan 7m). Samalla on saatu uutta viljelymaata ja makeanveden allas. Katsoimme siellä padon rakentamisesta kertovan videon.

Seuraavaksi suunnistimme ”vuorten yli” ja kävimme Woljong Temple buddhalaistemppelissä.

Retkilounas sen jälkeen kauniilla paikalla.

Sitten suunnattiin viljelysmaiden läpi Sinchon lähellä olevaan amerikkalaisten tekemän joukkomurhan museolle (Sinchon Museum of American War Atrocities).
Paikalla on kaksi hautaa, joihin kerrotaan toiseen haudatun 200 lapsen ja toiseen 145 äidin ruumiit. Amerikkalaiset olivat sulkeneet nämä kahteen parakkiin, kaatanut sinne bensaa ja sytyttänyt tuleen. Tarinaa oli vahvistamassa yksi kolmesta tästä selviytyneestä lapsesta.

Museo on aikaisemmin ollut muutaman kilometrin päässä haudoista, mutta 26.7.2015 avattiin uusi rakennus hautojen yhteyteen.

Museossa on melko yksityiskohtaisin kuvin kuvattu amerikkalaisten raakuuksia Korean sodan aikana vuonna 1950.  Suuria osia Pohjois-Koreasta oli amerikkalaisten johtaman liittoutuman valloittamina 17.10. – 7.12.1950. Katso myös Sinchon Massacre.

Matkaa jatkettiin kohti Kaesongia. Moottoritien taukopaikalla pysähdyttiin oluelle

ja sen jälkeen kohti kuningas Kongminin hautaa (Tomb of King Kongmin). Kongmin oli Koryo-dynastian 31. kuningas. Hänen hautansa on Unescon maailmanperintökohde. Toiseen hautaan on haudattu hänen vaimonsa.

Sitten vihdoin Kaesongiin ja perinteiseen Korealaiseen hotelliin (Kaesong Folk Hotel), jossa syötiin illallinen.

Hotellissa nukuttiin lattialla olevalla patjalla ja lämmitys hoidettiin lattian alla kiertävällä kuumalla ilmalla. Osassa huoneista oli jo nykytekniikka eli ilmalämpöpumput hoitivat lämmityksen.

Illallisen jälkeen vielä yömyssynä olut.

Päivän reitti: