Päivä 21 – Aspen & Leadville

Paikka: Montrose – Aspen – Leadville – Salida
Aika: 24.9.2016 klo 21.10
Matka: 424 km

Eilisen julkaisun kuvissa oli jäänyt yksi kuvapaketti määrittelyiltään vajaaksi ja siitä syystä siinä on pyörinyt muittekin juttujen kuvia. Pahoitteluni.

Sateisesta Montrosesta lähdettiin kohti – sääennusteen mukaan – räntäsateista Aspenia. Alkuun satoikin, mutta ensimmäisten vuorten yli ajettuamme sateesta ei ollut tietoakaan. Aspenin jälkeinen vuorten ylitys olikin toiseksi korkein kohta (Independence Pass aka Hunter Pass 12,095 ft (3,687 m) ), jonka matkallamme kohtasimme. Korkein kohta oli Kalliovuorilla (12,183 ft (3,713 m)).

Reitti:

reitti_20160924

Alkumatkassa ajoimme siis alkuun sateisessa ja sen jälkeen talvisissa maisemissa:

Ja saavuimme Aspeniin, joka on ”kuuluisa” laskettelukylä. Nyt siellä oli ilmeisesti ruskaretkeilijöitä, koska emme löytäneet kylästä yhtään parkkipaikkaa, joten hetken etsimisen jälkeen jatkoimme matkaa. Ja ylitimme Indepence Passin:

Seuraava kohde oli Leadville, joka on 10,152 feet (3,094 m) korkeudella. Kaupunki on korkeimmalla sijaitseva yhtiöitetty (incorporated) kaupunki USAssa. Kaupunki perustettiin 1877. Siellä on säilynyt vanhan kaupungin tunnelma, ainakin niiltä osin missä me vierailimme.

Leadvillestä sitten laskimme alamäkeen Salidan kaupunkiin, johon saavuimme n. klo 16. Hetken suunnittelu ja syömään. Tänään syötiin todella hyvät Sirloin pihvit.

Muutama kuva laitteista:

 

Huomenna sitten n. 3 tunnin ajo Denveriin.