Päivä 20 – Mesa Verde & Miljoonan taalan tie

Paikka: Cortez, CO – Mesa Verde – Montrose
Aika: 23.9.2016 klo 22.42
Matka: 340 km

Eilen jäi mainitsematta, että Tuba Cityn paikkeilla huomasimme, että olimme menettäneet tunni, koska aikavyöhyke oli vaihtunut. Eli aikaero Suomeen on nyt -9 tuntia.

Aamulla satoi, joten normaalin 8.37 lähdön sijasta läksimme liikkeelle vasta 10 jälkeen. Ajettiin Mesa Verde kansallispuistoon, jossa vietimme viitisen tuntia. Mesa Verde on yksi Unescon maailmanperintöluettelon kohteista. Lisää siitä löytyy lyhyesti mm. täältä ja enemmän tietysti puiston virallisilta sivuilta.
Reitti:

reitti_20160923

Kuvia Mesa Verdestä:

Nähtiin myös Lappiin verrattavat ruskamaisemat:

Matkaa jatkettiin sitten (koska idässä oli erittäin mustia pilviä) Durangon kautta vuorten yli Montroseen. Tie 550 on historiallinen ja erittäin kiintoisa reitti. Tänään reitillä nähtiin lunta ja lämpötila laski pakkasen puolelle.

Kuvia matkan varrelta:

Lisäksi nähtiin:

Huomenna sitten Aspenin ja Leadvillen kautta Salidaan.