Jenkkilä 2016 – Yhteenveto

Paikka: kotona
Aika: 3.10.2016

Matka meni hyvin.
Matkaa kertyi ennakoitua (6000 km) enemmän.
Valkoisella autolla tuli mittariin 5423 mailia (8436 km) ja punaisella 4740 mailia (7626 km). Syynä lisämaileihin oli harkitut reittisuunnitelman muutokset ja osittain myös se, ettei kaikista ennakkoon ajatelluista pysähtymispaikoista löytynyt järkevästi majapaikkaa.

Ensimmäinen viikko oli melko vaikea aikaeron ja pahan nuhan vuoksi, joka vaikeutti yöunia ja siten sopeutumista aikaeroon. Mutta siitä eteenpäin, ei ongelmia juuri ollut. En tiedä vaikuttiko tämä siihen, ettei esim. Yellowstone tehnyt sellaista vaikutusta, jota etukäteen olin odottanut.

Vaikuttavin paikka oli Yosemite ja myös Death Valley oli omalla tavallaan mielenkiintoinen. Näissä molemmissa olisi varmaan käytävä uudestaan niin, että voisi myös olla paikalla aurinkonlaskun ja -nousun aikaan. Sama pätee myös Grand Canyoniin. Mutta katotaan milloin ja miten tuo voisi olla mahdollista.

San Francisco ei juurikaan hetkauttanut ja Las Vegas oli ennallaan. Reittivalintamme oli sellaisia, että nähtiin hienot ja mielenkiintoiset maisemat, mutta ei varmaankaan juuri törmätty siihen kuvaan mitä useimmilla USA:sta lienee. Ajettiin korkealla ja käytiin ”pohjalla”.

Reitti kokonaisuudessaan:

Kotiinpäin aikaero-ongelmia ei ollut.

Päivä 25 – Kotimatka

Paikka: Denver – Suomi
Aika: 28.9.2016 (kirjoitettu 1.10.)

Kotimatkamme aloitettiin käymällä paikallisessa eläipuistossa Rocky Mountain Arsenal National Wildlife Refuge. Aika hiljaista oli, mutta muutama kuva sieltäkin saatiin:

Siitä sitten autojen palautuksen kautta lentokentälle, jossa oltiin hyvissä ajoin. Lennot lähtivät ja saapuivat ajallaan, joten Helsingissä oltiin aikataulun mukaan 29.9. klo 13.50. Ja kotona olin illalla seittemän nurkilla. Eli toista vuorokautta tuli päivälle mittaa.