Kotia kohti

perjantai 30.11.

Reitti: Christchurch – Sydney – Singapore – Helsinki

Lentokentällä lähtöä odottamassa. Edessä n. 27 tunnin matkustus. Helsingissä 06:20 lauantaina.

Tämä retki oli siis tässä.

Hotelliin

Torstai 29.11.

Reitti: Goose Bay – Christchurch

Niin. Ei sen kummempaa kuin, että ajettiin aamusta Christchurchiin. Käytiin ostoksilla ja mentiin hotelliin. Autot palautettiin ja käytiin ostoksilla.

Sittenhän tämä on oikeastaan lähdön valmisteluja ja huomisen kotiin lähdön odottelua.

Päivän kuva:

PS. Täälläpäin ovat vähän Suomea suorempia tuon liikennevalituksen suhteen.

Valas

Keskiviikko 28.11.

Reitti: Timaru – Kaikoura – Goose Bay

Aamulla ruvettiin selvittämään valasreissun mahdollisuutta. Alunperin ajateltiin, että torstaiaamulla voisi olla aikaa vielä Kaikourassa käydä valaita katsomassa. Soitettiin valasfirmaan ja he sanoivat, että torstaiksi on luvattu kovempaa tuulta, joten onnistuminen on epävarmaa. Tänään kyllä olisi aurinkoista. Eli päätettiin sitten painella Kaikouraan (n. 380 km) valaita katsomaan. Matkan varrella tuuli koveni ja oli vähän epävarmaa onnistuuko valasretki. Tämän vuoksi vähän Christchurchin jälkeen toinen autollinen lähti takaisin ja uudelleen järjestäynyt autollinen jatkoi matkaa.

Kaikourassa oli maisemat ennallaan. Vielä tuntia ennen retken alkua oli vähän epävarmaa onnistuuko vai ei. Ilmoittauduttiin kuitenkin mukaan ja 15:30 varmistui, että retki tehdään vaikkakin varoiteltiin kovasta kelistä.

Olihan meri hiukan kuoppainen, mutta on sitä joskus oltu kuoppaisemmallakin matkalla. Ja se kannatti sillä valas nähtiin ja sen lisäksi lintuja.

Eli päivän kuvia:

 

Otagon niemimaa

Tiistai 27.11.

Reitti: Dunedin – Otagon niemimaa – Timaru

Käytiin kiertelemässä Otagon niemimaalla. Maksullisella opastetulla kiertoajelulla niemimaan kärjessä nähtiin mm. hylkeitä ja pingviinejä. Kuvissa näkyy mm. pari päivää vanha hylkeen poikanen ja keltasilmä pingviini. Retken käytiin Uuden Seelannin ainoassa linnassa Larnach Castlessa.

Myös maisemat oli taas kohdallaan. Sitten matkaan kohti pohjoista ja loikotettiin aina Timaruun asti.

Päivän kuvia:

Dunedin

Maanantai 26.11.

Reitti: Kaka Point – Nuked Point – Dunedin

Aamulla käytiin katsomassa mitä löytyy Nuked Pointista. Nähtiin muutama hylje, mutta pingviinit olivat hautomassa taikka sitten ruuanhakumatkalla eikä niitä näkynyt.

Dunediin saavuttiin hyvissä ajoin. Päiväkahvin jälkeen kaupungille ja Otago Museumiin. Siellä oli maori-kulttuurista esittelyjä sekä sitten perhospuutarha, jossa voi kävellä trooppisessa ympäristössä perhosten lennellessä ympärillä.

Päivän kuvia:

Etelästä pois

Sunnuntai 25.11.

Reitti: Invercargill – Fortrose – Waipapa Pt – Slope Point – Curio Bay – Purakaiti – Kaka Point

Invercalgillissä käytiin ensin Bluffissa katsomassa näkymiä ja ajamassa 1 tie loppuun (kuten tehtiin myös pohjoissaarella). Sen jälkeen jaloteltiin tunnin verran Invercargillissä Queen Parkissa istutuksia katsomassa.

Tankkauksen jälkeen suunnattiin ”Souther Scenic” -näköalareittiä noudatellen – parissa näköalakohteessa poiketen – kohti Kaka Pointia.

Matkalla käytiin mm. eteläsaaren eteläisimmässä pisteessä, joten sen jälkeen kaikki liike on kohti pohjoista.

Päivän kuvat epämääräisessä järjestyksessä:

Mies tuli vuonolta

…näyttäen hienolta kilikiwiteepaidassaan (Juicea mukaillen).

Lauantai 24.11.

Reitti: Milford Sound – Invercargill

Käytiin aamupäivällä vuonoristeilyllä. Ensin ei oikein vaikuttanut miltään, mutta kyllä sitten kun taivas hiukan selkeni niin alkoi näyttää hienolta. Nähtiin vuonolla – vuorten lisäksi – mm. delfiinejä, pingviini ja hylkeitä.

Sitten takaisin päin Te Anauhin ja sieltä etelää kohti. Illaksi päädyttiin Invercargill nimiseen kaupunkiin. Aika tuulinen paikka.

Kuvia:

Kohti Milford Soundia

Perjantai 23.11.

Reitti: Queenstown – Milford Sound

Aamulla käytiin lankakaupassa. Kirsi osti vähän lankoja ja sitten pitikin jo ostaa kierroslukumittari, ettei neulomisvauhti nouse liian kovaksi.

Ajeltiin rauhalllisesti komeitten maisemien läpi.  Nähtiin mm. höyryveturi, saksanhirviä ja Kea. Loppumatkasta oli reilun kilometrin tunneli.

Aamulla klo 9 lähdetään 1,5 tunnin vuonoristeilylle.

Päivän kuvia: